Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan yahnisi yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı dana eti 1;
- 1 kg arpacık soğan 12;
- 3-4 diş sarımsak 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı dolu tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı dolusu salça 1;
- 1 tatlı kaşığından az tuz 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Uygun bir tencereye sıvı yağı ve bir yemek kaşığı tereyağını koyun, ısınınca kuşbaşı etleri üzerine ekleyin, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin 1.
- Etler suyunu çekince bir su bardağı sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatıp, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağı ve salçayı ekleyip kavurun 1.
- Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyip karıştırın 1.
- Baharatları ekleyip karıştırın 1.
- Üzeri 4 su bardağı sıcak suyu ekleyip, yaklaşık 35 dakika kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Servis edin, afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: