• Buradasın

    Soğan yahnesi kaç saatte pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Soğan yahnisinin pişme süresi, kullanılan tencereye ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir:
    • Düdüklü tencere: Genellikle 20-30 dakika arasında pişer 34.
    • Normal tencere: Pişirme süresi 45 dakika ile 1 saat arasında değişir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Soğan yahnisi nasıl yapılır?

    Soğan yahnisi yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg kuşbaşı dana eti; 1 kg arpacık soğan; 3-4 diş sarımsak; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı dolu tereyağı; 1 yemek kaşığı dolusu salça; 1 tatlı kaşığından az tuz; 1 çay kaşığı pul biber; Yarım çay kaşığı karabiber; 1 su bardağı sıcak su. Yapılışı: 1. Uygun bir tencereye sıvı yağı ve bir yemek kaşığı tereyağını koyun, ısınınca kuşbaşı etleri üzerine ekleyin, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 2. Etler suyunu çekince bir su bardağı sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatıp, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 3. Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağı ve salçayı ekleyip kavurun. 4. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyip karıştırın. 5. Baharatları ekleyip karıştırın. 6. Üzeri 4 su bardağı sıcak suyu ekleyip, yaklaşık 35 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 7. Servis edin, afiyet olsun.