Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan çorbası hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 600 gr beyaz soğan 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 2 defne yaprağı 1;
- 5 su bardağı tavuk suyu 1;
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Bir tavaya tereyağını koyun 1.
- İnce ince doğradığınız soğanları tavaya koyup karamelize oluncaya kadar 15 dakika soteleyin 1.
- Ardından dövdüğünüz sarımsakları, defne yaprağını ve et suyunu ilave edin 1.
- Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra 15 dakika kaynatın 1.
- Kaynayan çorbayı ısıya dayanıklı servis kaselerine paylaştırın 1.
- Ardından üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve bayat ekmek dilimleri ekleyin 1.
- Son olarak ısıttığınız 180 derece fırında peynirler eriyip ekmekler kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif bir soğan çorbası tarifi:
- Tereyağını tencerede eritin 2.
- İçerisine ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve 10 dakika kavurun 2.
- Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın 2.
- Kıvamı koyulaştığında su ilave edip karıştırma işlemine devam edin 2.
- Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin 2.
- Son olarak üstünü taze kekik ile süsleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: