Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 4 adet kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 6 su bardağı sıcak su 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1.
Yapılışı:
- Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın 1.
- Sarımsakları küçük küpler halinde kesin ve tereyağı ile zeytinyağında kavurun 1.
- Unu ekleyerek sotelemeye devam edin 1.
- Hafif hafif renk almaya başlayan kuru soğanlara sıcak suyu ve tuzu ekleyin 1.
- Son olarak karabiber ve kekiği ekleyip pişirmeye bırakın 1.
- Arzuya göre üzerine pul biber serperek servis edin 1.
Püf noktaları:
- Soğanları karamelize olup içlerindeki şekeri açığa çıkartmaları için düşük ısıda kavurmaya başlayın, sonrasında ısıyı artırıp kontrollü olarak uzun süre pişirin 1.
- Çorbanın topaklanmaması için karıştırma işlemini bırakmayın 4.
- Sıcak su yerine aynı miktarda et suyu da ilave edebilirsiniz 1.
Soğan çorbası tarifi için alternatif kaynaklara aşağıdaki web sitelerinden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: