Buradasın
Şekerparenin püf noktası sıvı yağ mı margarin mi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerparenin püf noktası, hamurunda kullanılan yağın margarin mi yoksa sıvı yağ mı olduğu değil, doğru ölçü ve hazırlık teknikleridir.
Genel olarak, şekerpare hamurunda hem margarin hem de sıvı yağ kullanılabilir 34. Margarin, tatlının daha parlak görünmesini sağlar 2. Sıvı yağ ise, fındık yağı kullanıldığında içine ekstra dövülmüş fındık katarak hoş bir aroma elde etmeye yardımcı olur 3.
Şekerparenin diğer püf noktaları arasında, şerbetin sıcak, tatlının ise soğuk olması ve hamurun kulak memesi kıvamına getirilmesi yer alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: