Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas etli ekmeği ile Konya etli ekmeği arasındaki bazı farklar:
- Hamur: Sivas etli ekmeğinde hamur mayalıdır, Konya'da ise genellikle mayasız hamur kullanılır 23.
- İç harç: Sivas'ta genellikle dana kıyması, soğan, tuz ve karabiber kullanılır 2. Konya'da ise kuzu ve dana kıymasının karışımı kullanılabilir 2. Baharat olarak kimyon, karabiber ve pul biber tercih edilir 2.
- Pişirme yöntemi: Sivas etli ekmeği taş fırında kısa sürede pişirilir ve genellikle dürüm şeklinde servis edilir 2. Konya etli ekmeği de taş fırında pişirilir ancak tepsi şeklinde sunulur 2.
- Malzeme oranı: Konya'da malzeme oranı ve çeşitliliği daha fazladır, bu da etin tadını biraz daha geri plana atabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: