Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli ekmeğin kökeni konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
- Konya 135. Etli ekmek, özellikle Konya yöresine ait bir lezzet olarak kabul edilir 135. Konya etli ekmeği, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 13.
- Gaziantep 2. Etli ekmeğin modern şekli ve popülerliği, 19. yüzyılda Gaziantep’te ortaya çıkmıştır 2.
- Orta Doğu ve Mezopotamya 2. Etli ekmeğin kökenleri, milattan önceki dönemlere kadar uzanmakta olup, antik çağlarda Orta Doğu ve Mezopotamya'da et ve ekmek bir araya getirilerek farklı yemekler hazırlandığı bilinmektedir 2.
Ayrıca, Kastamonu, Mardin ve Sivas gibi farklı bölgelerde de etli ekmek benzeri yemekler yapılmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: