Etli ekmek yapımında kıyma pişirme şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Kıyma ve Sebzelerin Hazırlanması: 250 gram kıyma, 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, 2 adet domates ve ¼ demet maydanoz doğranır. 2. Harcın Karıştırılması: Doğranan malzemeler bir kaba alınır, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, ½ tatlı kaşığı karabiber ve ½ su bardağı su eklenerek karıştırılır. 3. Hamurun Açılması: Mayalanan hamur, un serpilmiş tezgaha alınıp uzunlamasına açılır ve fırın tepsisine konur. 4. Harcın Yayılması: Hazırlanan iç harç, açılan hamurun büyüklüğüne göre üzerine istenilen miktarda pay edilip elinizle her yerine yayılır. 5. Pişirme: Önceden ısıtılan 220°C'deki fırında yaklaşık 20 dakika kızarıncaya kadar pişirilir.