Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şiş kebapta şiş, farklı et türlerini veya sebzeleri ızgarada, mangalda ya da fırında pişirmek üzere bir arada tutmaya yarar 3.
Şiş kebabı yapımında şişin işlevleri şu şekilde özetlenebilir:
- Malzemelerin bir arada tutulması 14. Et, sebze veya meyve parçaları şişe takılarak pişirilir 14.
- Dengeli pişirme sağlanması 15. Şişe geçirilen malzemelerin dengeli bir şekilde dizilmesi, kebabın her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar 15.
- Etin düşmesinin önlenmesi 3. Kare veya yassı kesitli şişler, kebap kıymasının veya kuşbaşı etin şişten düşmeden pişmesini sağlar 3.
Ayrıca, şiş kebap kültürünün kökenleri, göçebe Türklerin avladıkları hayvanların etlerini daha kolay pişirmek ve taşımak için şişe geçirmelerine dayanır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: