En güzel şiş kebabı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 500 gram dana veya kuzu kuşbaşı et, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı paprika (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı kimyon, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı). 2. Marine etme: Etleri büyük parçalar halinde kuşbaşı doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine yoğurdu, zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini (isteğe bağlı), tuz, karabiber, kimyon ve paprika ekleyip iyice karıştırın. 3. Şişleri hazırlama: Marine edilen etleri ve doğradığınız sebzeleri sırayla şişlere dizin. 4. Pişirme: Mangalda veya fırın ızgarasında, etlerin her tarafı güzelce pişene kadar 10-15 dakika kadar pişirin. 5. Servis: Şiş kebapları sıcak olarak pilav veya lavaş ekmeği ile servis edin.