Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde en iyi kebabın hangi şişte piştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, kebap yapımında kullanılan şişin malzemesinin etin pişmesini doğrudan etkilediği bilinmektedir 2.
Kebap yapımında kullanılan şiş çeşitleri ve özellikleri şu şekildedir:
- Alüminyum ve çelik şişler 2. Bu tür şişler, etin aşırı pişmesine ve kurumasına neden olarak lezzetsiz bir sonuç verebilir 2.
- Demir şiş 2. Yumuşak bir kebap tüketmek isteyenler için demir şiş iyi bir seçimdir, ancak paslanmamış olmasına dikkat edilmelidir 2.
Kebap yapımında kullanılan şişin seçimi, kişisel tercihlere ve istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: