En güzel şiş kebabı pişirmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: Mangalda pişirme: Etler, kebap şişlerine geçirildikten sonra kor haline gelmiş mangala tek tek dizilir ve birkaç dakika aralıklarla çevrilerek pişirilir. Fırında pişirme: Etler, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürülerek 180 derece fırında alt üst pişene kadar pişirilir. Tavada pişirme: Döküm veya ızgara tavası kullanılarak, iyice ısıtılmış tavada birkaç dakikada bir çevrilerek pişirilir. Pişirme öncesinde dikkat edilmesi gerekenler: Et seçimi: Şiş kebap için koyun etinin but kısmı kullanılmalıdır. Marinasyon: Et, süt, yoğurt, zeytinyağı, soğan suyu, sarımsak, limon, sirke, biberiye, kekik gibi malzemelerle marine edilerek en az 6-8 saat buzdolabında dinlendirilmelidir. Şişleme: Etler, şişlere düzgünce, çok sıkışık veya çok aralıklı olmayacak şekilde geçirilmelidir.