Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simit hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 4,5 su bardağı un 14;
- 1 paket instant maya 14;
- yarım su bardağı ılık su 4;
- 1 çay bardağı süt 4;
- 2 çay kaşığı tuz 4;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 4.
Yapılışı:
- Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz ve şekeri geniş bir kaba alıp karıştırın 24.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin 24.
- Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın 24.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın 4.
- Hamurları önce şerit haline getirin, uçlarını birleştirip simit şeklinde birleştirin 4.
- Yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin ve oda ısısında yarım saat daha mayalanması için bekletin 4.
Simit hamuru yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Suyun ve sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar 2.
- Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave etmek, ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmeyi sağlar 2.
- Hamurun iyi mayalanması önemlidir, mayalanma süresi ortam sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir 4.
- Simitlerin çıtır çıtır olması, hamurun ince sarılmasına ve pekmezli suya batırılmasına bağlıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: