Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simit hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 25;
- 250 ml su (ılık) 2;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 yemek kaşığı kuru maya 2;
- 50 ml zeytinyağı 2.
Yapılış aşamaları:
- Hamur hazırlığı: Ilık suya kuru mayayı ve şekeri ekleyin, mayanın aktif hale gelmesi için 5-10 dakika bekletin 2.
- Hamuru yoğurun: Unu geniş bir kaseye eleyin, tuz ve zeytinyağını ekleyin, aktifleşen maya karışımını una ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 2. Hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca iyice yoğurun, elastik ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edin 2.
- Hamurun mayalanması: Yoğurduğunuz hamuru, üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın, hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bekleyin 2.
- Simit şekli verme: Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün, her bir parçayı yaklaşık 40-50 cm uzunluğunda ince rulolar haline getirin, iki ruloyu yan yana koyarak burgu yapın ve uçlarını birleştirerek halka şekli verin 2.
- Pekmezli karışım hazırlığı: Bir kapta pekmez ve suyu karıştırın 2.
- Pişirme: Simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 220°C fırında, yaklaşık 20-25 dakika boyunca altın rengi olana kadar pişirin 2.
- Servis: Simitler fırından çıkınca biraz soğuduktan sonra çıtır çıtır lezzetleriyle kahvaltı sofranıza çıkarabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: