Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Silindir kruvasan yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamurun Hazırlanması: Un, şeker, tuz ve maya bir kabın içinde karıştırılır 12. Daha sonra sıvı malzemeler olan süt, su ve yumurta eklenerek yoğrulmaya başlanır 1. Hamurun ele yapışmayacak kadar yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelmesi için yoğurma işlemi önemlidir 1.
- Katlama İşlemi: Hamur, merdane yardımıyla dikdörtgen bir şekilde açılır ve tereyağı üstüne yayılır 13. Daha sonra hamur katlanarak tereyağı içine kapatılır 1.
- Şekil Verme: Katlama işlemi ardından hamur tekrar açılır ve ince üçgenler şeklinde kesilir 13. Her üçgenin geniş kısmından başlayarak sıkıca sarılır ve yarı ay şeklinde kıvrılır 1.
- Fermente Etme: Şekil verilmiş kruvasanlar, üzerlerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında belirli bir süre dinlendirilir 1. Bu aşama, mayanın çalışmasını sağlar ve kruvasanların kabarmasına yardımcı olur 1.
- Pişirme: Dinlenmiş kruvasanlar önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirilir 13. Pişirme süresi ve sıcaklık, kruvasanın içinin tam olarak pişmesini ve çıtır dış yapısının oluşmasını sağlamak için önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: