Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şerit jelibonun içinde genellikle şu bileşenler bulunur:
- Jelatin 245. Hayvan kemiklerinden, derisinden veya kıkırdağından elde edilen jelatin, jelibona elastik yapı kazandırır 25.
- Şeker 345. Tatlılığı sağlar, ancak aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir 34.
- Asidik bileşenler 34. Limon asidi, tartarik asit veya süt asidi gibi maddeler, tat dengesini sağlar ve koruyucu işlev görür 4.
- Renklendiriciler ve aroma maddeleri 234. Doğal veya sentetik olabilir, lezzet ve görsel çekicilik katar 24.
- Nişasta 3. Kıvamı düzenler ve jelibonun daha yoğun olmasını sağlar 3.
- Koruyucu maddeler 4. Raf ömrünü uzatır, ancak sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: