Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu semizotu yemeği tarifi:
- Malzemeler: 1 demet semizotu, 1 kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı kırık pirinç, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz 1.
- Hazırlanışı:
Zeytinyağlı semizotu yemeği tarifi:
- Malzemeler: 2 bağ semizotu, 2 avuç dana kıyma, 2 yemek kaşığı margarin, 1 avuç pirinç, 1 avuç pilavlık bulgur, 1 baş kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, 3-4 domates rendesi, 7-8 sarımsak, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber 2.
- Hazırlanışı:
- Semizotlarını yıkayıp doğrayın 2.
- Kıymayı yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın 2.
- Tencerede soğanı ve sarımsağı kavurun, kıyma ve salçayı ekleyin 2.
- Rende domatesleri ekleyip kavurun, semizotlarını ve baharatları ekleyin 2.
- Pirinç ve bulguru ekleyip fokurdayana kadar yüksek ateşte pişirin, ardından kısık ateşte pişirin 2.
Semizotu yemeği, tercihe göre hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: