Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Semizotu en güzel şekilde şu şekilde pişirilebilir:
- Semizotu Yemeği: Semizotunu yıkayıp küçük olmayacak şekilde doğrayın 1. Tencereye zeytin yağını koyup kızdırın, içine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun 12. Yumuşayıp şeffaflaşınca semiz otunu ekleyip kavurmaya devam edin, ardından domates sosunu ekleyip kapağını kapatın 1. 5 dakika sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, bulguru ekleyin ve yemek suyunu çekip bulgur piştiğinde altını kapatıp servis edin 1. Dilerseniz üzerine yoğurt koyarak servis edebilirsiniz 1.
- Zeytinyağlı Semizotu: Semizotlarını sirkeli suda yıkadıktan sonra tencereye zeytinyağı koyup yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurun 2. Ezilmiş sarımsak ve salça ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin 2. Havuç rendeleyin, domates doğrayın ve tencereye ekleyin 2. Semizotu yapraklarını ayıklayıp, doğrayın ve tencereye ekleyin, ardından bulgur ve su ekledikten sonra kısık ateşte pişirin 2.
- Semizotu Kavurması: Teflon tava içerisinde zeytinyağı ile soğanı biraz çevirdikten sonra semiz otunu ilave edin 5. Üzerine baharatlarını ve tuzu ekleyip çok az karıştırarak üstü açık şekilde orta ateşte semiz otları hafif solana kadar pişirin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: