Buradasın
Şekerpare tarifi sabah gazetesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sabah gazetesine göre şekerpare tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 yumurta (bir yumurta sarısı üzeri için) 1;
- 3 su bardağı un 1;
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1;
- 1 çay bardağı irmik 1;
- 1 çay bardağı şeker 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- Yarım limon kabuğu rendesi 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1.
Şerbet malzemeleri:
Hazırlanışı:
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpın, ardından sıvı yağ, tereyağı ve limon kabuklarını ekleyin 1.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ezerek karışımla özdeşleştirin 1.
- İrmik, elekten geçirilen un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin 1.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 2.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurları yerleştirin 2.
- Hamurun ortasına fındık bastırarak yerleştirin 2.
- 175 derece fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekletin 1.
- Antep fıstığı veya Hindistan ceviziyle süsleyerek servis edin 1.
Pişirme önerisi: Şekerpareleri orta katta pişirmek daha iyi sonuçlar verir 1.
Püf noktaları: Şekerpare hamuruna yumurta sürdükten sonra çatalın arka tarafıyla şerit çizmek, pastane usulü görünüm kazandırır 1.
Sunum önerisi: Üzerine antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpilerek servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: