Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sek unun sağlıklı olup olmadığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, sağlıklı un çeşitleri arasında şunlar sayılabilir:
- Siyez unu 14. Genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayından üretilir 14. Yüksek lif ve protein içeriği ile dikkat çeker 14.
- Kavılca unu 1. Glüten miktarı oldukça düşüktür ve 1,5 kat daha fazla protein, mineral ve vitamin içerir 1.
- Tam buğday unu 14. Buğdayın kepeği, ruşeymi ve endospermi dahil tüm kısımlarının öğütülmesiyle elde edilir 14. Daha fazla lif, vitamin, mineral ve antioksidan içerir 14.
- Mısır unu 4. Gluten içermez, karbonhidrat ve lif açısından zengindir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: