Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebzelerin ömrünü uzatmak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kağıt Havlu Kullanımı: Sebzeleri yıkamadan önce kağıt havluya sarmak, fazla nemi emerek tazeliklerini korur 12.
- Ayrı Saklama: Meyveler ve sebzeleri ayrı bölmelerde saklamak, etilen gazı nedeniyle sebzelerin daha çabuk olgunlaşmasını ve bozulmasını önler 13.
- Plastik Poşet Yerine Bez Torbalar: Hava alabilen bez torbalar veya delikli poşetler kullanmak, sebzelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar 12.
- Soğan ve Patatesi Birlikte Saklamamak: Soğan ve patatesi bir arada saklamak, birbirlerinin olgunlaşma sürecini hızlandırarak çürümelerine yol açar 13.
- Buzdolabı Sıcaklığı: Sebzelik bölmesinin sıcaklığı 1-4 derece arasında olmalıdır, bu sıcaklık sebzelerin bozulmasını önler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: