Buradasın
Sebze ve meyvelerin besin değerleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı sebze ve meyvelerin besin değerleri:
- Havuç: A, B, D ve E vitamini kaynağıdır 1.
- Salatalık: A, B ve C vitamini ile fosfor ve selenyum deposudur 1.
- Şalgam: C vitamini, potasyum ve magnezyum içerir 1.
- Ananas: Potasyum, fosfor, demir, A ve C vitamini içerir 1.
- Üzüm: Potasyum ve C vitamini deposudur 1.
- Armut: Potasyum, folat, lif, A, C ve K vitamini içerir 5.
- Muz: A, C, E, B6, B12 vitaminleri, demir, lif, sodyum, çinko, fosfor, potasyum, magnezyum içerir 5.
- Nar: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir 5.
Günlük ortalama 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketimi tavsiye edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: