Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Besinler, içeriklerine göre genellikle altı ana kategoriye ayrılır:
- Proteinler 35. Et, balık, süt ürünleri, yumurta, baklagiller gibi kaynaklardan elde edilir 35.
- Karbonhidratlar 35. Tahıllar, meyveler, sebzeler, baklagiller, ekmek, makarna ve pirinç gibi gıdalarda bulunur 35.
- Yağlar 35. Yağlı balıklar, bitkisel yağlar, fındık ve tohumlar bu kategorideki besin kaynaklarına örnektir 35.
- Vitaminler 35. Suda çözünen (C ve B kompleksi) ve yağda çözünen (A, D, E, K) vitaminler olarak iki ana grupta bulunur 35.
- Mineraller 35. Süt, et, sebze, tahıllar ve deniz ürünleri gibi çeşitli gıdalardan alınabilir 35.
- Su 35. Hücrelerin yapı taşıdır, vücut sıcaklığını düzenler, sindirim ve besin emilimi gibi süreçlere katılır 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: