Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap soslu brie peyniri yapımı için gerekli malzemeler:
- 200 gram brie peyniri 1;
- 1/2 su bardağı kırmızı şarap 1;
- 2 yemek kaşığı bal 1;
- 1 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye 1;
- 1/4 su bardağı ince doğranmış ceviz 1;
- Taze frenk üzümü veya vişne (süsleme için) 1;
- Krakerler veya baget dilimleri (servis için) 1.
Yapılışı:
- Brie peynirini oda sıcaklığında bekletip dilimleyin 1.
- Küçük bir sos tenceresinde kırmızı şarabı ve balı orta ateşte karıştırarak ısıtın 1.
- Karışım kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 10 dakika kadar şarabın alkolü uçup, sos kıvam alıncaya kadar pişirin 1.
- Ocaktan alın ve kıyılmış biberiye ile doğranmış cevizleri ekleyin, karıştırın 1.
- Peynir dilimlerini servis tabağına dizin 1.
- Üzerine şarap sosunu gezdirin 1.
- Taze frenk üzümü veya vişne ile süsleyerek servis edin 1.
Brie peynirini en iyi şekilde çıkarmak için, buzdolabından çıkarıp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirmeniz önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: