Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap soslu brie peyniri yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram brie peyniri 2;
- yarım su bardağı kırmızı şarap 2;
- 2 yemek kaşığı bal 2;
- 1 yemek kaşığı taze biberiye (kıyılmış) 2;
- 1/4 su bardağı taze frenk üzümü veya vişne (süsleme için) 2;
- krakerler veya baget dilimleri (servis için) 2.
Yapılışı:
- Brie peynirini oda sıcaklığında bekletin, ardından dilimleyin 2.
- Küçük bir sos tenceresinde, kırmızı şarabı ve balı orta ateşte karıştırarak ısıtın 2.
- Karışım kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 10 dakika kadar şarabın alkolü uçup, sos kıvam alıncaya kadar pişirin 2.
- Ocaktan alın ve kıyılmış biberiye ile doğranmış cevizleri ekleyin, karıştırın 2.
- Peynir dilimlerini servis tabağına dizin 2.
- Üzerine şarap sosunu gezdirin 2.
- Taze frenk üzümü veya vişne ile süsleyerek servis edin 2.
- Krakerler veya baget dilimleriyle birlikte servis yapın 2.
Brie peyniri, inek sütüne alerjisi olanlar tarafından tüketilmemelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: