Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Acılı şalgam suyu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 kg mor havuç 1
- 1 adet şalgam turpu 1
- 1 su bardağı ince bulgur 1
- 3 litre su 1
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu 1
- 1 çay kaşığı limon tuzu 1
- 2 adet acı kırmızı biber 1
- 1 çay bardağı nohut 1
Yapılışı:
- Mor havuçlar ve şalgam turpu iyice yıkanır, kabukları soyulmadan iri iri doğranır 13.
- Havuçlar ve şalgamlar büyük cam kavanoza veya fermantasyon için uygun bir kaba yerleştirilir 1.
- Bulgur, ılık su ile karıştırılarak cam bir kapta birkaç saat bekletilir ve ardından süzülerek şalgam suyuna maya olarak eklenir 1.
- Kaynatılmış ve soğutulmuş 3 litre suya kaya tuzu ve limon tuzu eklenerek karıştırılır 1. Hazırlanan tuzlu su, havuç ve şalgamların üzerine dökülerek kavanoz doldurulur 1. İçerisine acı biberler eklenerek acılık seviyesi artırılabilir 1.
- Hazırlanan karışım, oda sıcaklığında 10-15 gün kadar bekletilir 1. Her gün kapağı açılarak karıştırılır ve köpüklenme olup olmadığı kontrol edilir 1.
- Şalgam suyu, mayalanma tamamlandıktan sonra süzülerek cam şişelere alınır ve buzdolabında saklanarak tüketilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: