Türk Gıda Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebliği'ne göre salça standartları: Ürün Özellikleri: Domates salçası ve püresi kendine has renk, tat ve kokuda olmalı, yabancı tat ve kokuda olmamalı ve yabancı madde içermemelidir. Siyah leke miktarı, domates salçasında en çok 7 adet/10 g, domates püresinde ise en çok 5 adet/10 g olmalıdır. İnvert şeker miktarı, toplam kuru maddede domates salçasında ve karışık salçada en az %36,5, biber salçasında ve biber püresinde ise en az %35, en çok %70 olmalıdır. Toplam asitlik miktarı, susuz sitrik asit cinsinden toplam kuru maddede %10'dan fazla olmamalıdır. %10'luk HCl’de çözünmeyen kül oranı, toplam kuru maddede %0,3'ten fazla olmamalıdır. Tuz miktarı, hammaddenin doğasından gelen tuz miktarı da dahil olmak üzere toplam kuru maddede %5'i geçemez. pH değeri, domates salçasında ve domates püresinde en az 3,9, en çok 4,6 olmalıdır. Ambalajlama: Domates/biber bazlı yemeklik ürünler en fazla 500 g/ml’lik ambalajlarda son tüketiciye arz edilir. Etiketleme: Domates/biber bazlı yemeklik ürünlerin etiketinde domates veya biber salçası izlenimi veren markalar, salça görseli, domates/biber görseli ve benzeri ifadeler ve görseller kullanılmaz. Gıdanın adı en az 5 mm büyüklüğünde ve aynı renk, aynı punto ve aynı yazı karakterinde olur.