Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katkısız salamura zeytinin doğal olup olmadığını anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Renk: Doğal siyah zeytin, koyu mor ya da siyaha yakın kahverengimsi tonlarda olur 1. Çok parlak ve koyu siyah zeytinler genellikle katkı maddesi ile renklendirilmiş olabilir 1.
- Koku: Doğal fermente edilmiş zeytinler hafif ekşi ve zeytinsi bir aromaya sahiptir 1. Kimyasal ya da deterjanı andıran bir koku varsa, bu doğal olmayan bir işleme maruz kaldığını gösterir 1.
- Tat: Doğal zeytinler biraz buruk, hafif acımtırak ve aromatik bir tada sahiptir 13. Aşırı tuzlu, yapay tatlı veya tamamen nötr tatlar, zeytinin doğal yollarla işlenmediğinin habercisi olabilir 1.
- Yapı: Katkısız zeytinler kolay dağılmaz, dokunduğunuzda fazla yumuşak ya da elastik bir yapıya sahip değildir 1.
- Etiket Bilgileri: Zeytinin içindekiler listesinde sadece "sofralık zeytin, su, tuz" yer alıyorsa ve katkı maddesi bulunmuyorsa, ürünün doğal olduğu söylenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: