Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamura yumuşak peynir yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, evde salamura peynir yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Taze peynir seçimi 4. Salamura için taze bir peynir seçilmelidir 4.
- Salamura hazırlığı 4. Salamura, su ve tuzdan oluşturulur 4. Su ve tuzun oranı, peynirin lezzetini ve tuzluluğunu belirler 4.
- Peynirin hazırlanması 23. Peynir, tülbent yardımıyla süzülür ve şekil verilir 23.
- Salamura işlemi 24. Peynir, tuzlu suya konur ve kapağı sıkıca kapalı bir kavanoza yerleştirilir 24.
- Saklama 24. Kavanoz, serin ve karanlık bir yerde en az bir ay bekletilir 24.
Evde yapılan peynirler, koruyucu madde içermediği için kısa sürede bozulabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: