Buradasın
Salamura yumuşak peynir nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamura yumuşak peynir yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Peynirler yıkanır ve süzdürülür 1.
- Peynirler uygun büyüklükte kesilir 1.
- Kesilen peynirler, bol tuzla büyükçe bir leğene dizilir ve 3-4 gün sulanması için bekletilir 1.
- Su kaynatılır ve peynirler bu suya bir atıp çıkarılır 1.
- Peynirler soğutulduktan sonra cam kavanoza doldurulur 1.
- Peynirin kendi suyundan kavanoza yetecek kadar alınıp tuz eklenir ve peynirin üzerine dökülür 2.
- Kavanoz sıkıca kapatılır ve serin bir yerde saklanır 1.
Salamura peynir biraz tuzlu ve sert olabilir, tuzundan arındırmak için sıcak suda kaynatıp soğuk suya almak veya akşamdan sütün içinde bekletmek önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: