Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi salamura yöntemi, kullanılacak gıdaya göre değişiklik gösterebilir.
Bazı salamura yöntemleri:
- Salamura yaprak: Asma yaprakları, kaya tuzu eklenerek ve üzerine tuzlu su dökülerek bidona yerleştirilir 12. Serin ve karanlık bir yerde 1 hafta bekletilir 2.
- Salamura zeytin: Yeşil zeytinler çizilir, kaya tuzu ve limon tuzu eklenerek fermente olması sağlanır 1. Siyah zeytinler ise yıkandıktan sonra kaya tuzu ve zeytinyağı ile salamura yapılır, yaklaşık 2 ay bekletilir 1.
- Salamura peynir: Tuzsuz peynirler kaya tuzuna bulandıktan sonra kaynar ve soğumuş su ile salamura yapılır, 30 gün bekletilir 1.
- Salamura balık: Temizlenen balıklar kaya tuzuyla harmanlanıp, limon ve defne yaprağı eklenerek saklanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: