Buradasın
Balkabaklı börek Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabaklı Börek Tarifi (Arda'nın Mutfağı):
Malzemeler:
- 500 gr balkabağı 12
- ¾ su bardağı toz şeker 12
- 1 adet çubuk tarçın 12
- 1 avuç ceviz (dövülmüş) 12
- 6 yaprak baklavalık yufka 12
- 100 gr tereyağı 1
- Pudra şekeri 12
Hazırlanışı:
- Balkabaklarını iri küpler halinde doğrayın 12.
- Bir tencereye doğradığınız balkabağı, toz şeker ve çubuk tarçını koyun ve kısık ateşte pişirin 12.
- Piştikten sonra çubuk tarçını çıkarın ve harcı ezme aparatıyla veya çatal yardımıyla ezin 12.
- İçine dövdüğünüz cevizleri ilave edin ve kenara alıp soğutun 12.
- 3 kat yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin 12.
- En üst katına da tereyağı sürün ve yufkaları ortadan ikiye bölün 12.
- Yufkanın kısa kenarına hazırladığınız harçtan yayın ve rulo yapın 12.
- 5’er santimlik genişlikte ruloları dilimleyin 12.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yufkaları fırın kabınıza yerleştirin 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 12.
- Börekleriniz ılınınca üzerine pudra şekeri serperek servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: