• Buradasın

    Balkabaklı börek Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Balkabaklı Börek Tarifi (Arda'nın Mutfağı):
    Malzemeler:
    • 500 gr balkabağı 12
    • ¾ su bardağı toz şeker 12
    • 1 adet çubuk tarçın 12
    • 1 avuç ceviz (dövülmüş) 12
    • 6 yaprak baklavalık yufka 12
    • 100 gr tereyağı 1
    • Pudra şekeri 12
    Hazırlanışı:
    1. Balkabaklarını iri küpler halinde doğrayın 12.
    2. Bir tencereye doğradığınız balkabağı, toz şeker ve çubuk tarçını koyun ve kısık ateşte pişirin 12.
    3. Piştikten sonra çubuk tarçını çıkarın ve harcı ezme aparatıyla veya çatal yardımıyla ezin 12.
    4. İçine dövdüğünüz cevizleri ilave edin ve kenara alıp soğutun 12.
    5. 3 kat yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin 12.
    6. En üst katına da tereyağı sürün ve yufkaları ortadan ikiye bölün 12.
    7. Yufkanın kısa kenarına hazırladığınız harçtan yayın ve rulo yapın 12.
    8. 5’er santimlik genişlikte ruloları dilimleyin 12.
    9. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yufkaları fırın kabınıza yerleştirin 12.
    10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 12.
    11. Börekleriniz ılınınca üzerine pudra şekeri serperek servis edin 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balkabağı böreği içine ne konur?

    Balkabağı böreği içine şu malzemeler konur: 1. Balkabağı: Rendelenmiş ve pişmiş. 2. Soğan: İnce kıyılmış. 3. Baharatlar: Kimyon, kekik, pulbiber, karabiber. 4. Sıvı yağ: Yarım çay bardağı. 5. Yumurta: 1 adet. 6. Ceviz: İri parçalanmış (isteğe bağlı). 7. Tarçın: 3 yemek kaşığı (bazı tariflerde).

    Bal kabak böreği hangi yöreye ait?

    Bal kabağı böreği, Trakya yöresine aittir.

    Balkabakli börek hangi yufkadan yapılır?

    Balkabaklı börek, baklava yufkası veya hazır yufka kullanılarak yapılabilir.

    En güzel börek tarifi hangisi?

    En güzel börek tarifi kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak işte bazı lezzetli börek tarifleri: 1. Hazır Yufkadan Patatesli Börek: Süt, yoğurt ve sıvı yağ karışımıyla hazırlanan bu börek, patatesli iç harcıyla oldukça lezzetlidir. 2. Çiğ Börek: Kıyma, soğan ve baharatlarla hazırlanan iç harcı ve sirke eklenen hamuruyla yağ çekmeyen ve mideyi rahatsız etmeyen bir tariftir. 3. El Açması Kıymalı Börek: İnce açılan hamur katmanları ve kıymalı harcıyla çıtır çıtır bir börek tarifidir. 4. Ispanaklı Börek: Taze ıspanak, zeytinyağı ve soğanla hazırlanan iç harcıyla sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir.

    Balkabaklı börek yufka mı hamur mu?

    Balkabaklı börek yufka kullanılarak hazırlanır.

    Balkabağını böreğe nasıl lezzetlendirilir?

    Balkabağını böreğe lezzetlendirmek için aşağıdaki malzemeler ve yöntemler kullanılabilir: Malzemeler: 6 adet yufka; 500 gram bal kabağı; 150 gram toz şeker; 2 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış); 3 yemek kaşığı tarçın; 50 mililitre sıvı yağ; 1 su bardağı pudra şekeri. Hazırlanışı: 1. Bal kabağını incecik rendeleyin. 2. Rendelenmiş bal kabağına şekeri, cevizleri ve tarçını ekleyip malzemeleri birbirine yedirmek için iyice karıştırın. 3. Yufkaları ikiye kesip sıvı yağ ile yağlayın. 4. İç harcından koyup rulo yapın. 5. Gül böreği yapar gibi sarın ve tepsinin ortasından kenarlarına doğru yerleştirin. 6. Hazırladığınız böreğin üzerini de sıvı yağ ile yağlayın ve önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 7. Fırından aldığınız böreğin üzerini bir fırça yardımı ile hafifçe suyla ıslatın. 8. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

    Bal Kabaklı Börek kaç kat yufka ile yapılır?

    Bal kabaklı börek genellikle 6 kat baklavalık yufka ile yapılır.