Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabağını böreğe lezzetlendirmek için aşağıdaki malzemeler ve yöntemler kullanılabilir:
Malzemeler:
- 6 adet yufka 12;
- 500 gram bal kabağı 1;
- 150 gram toz şeker 1;
- 2 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış) 1;
- 3 yemek kaşığı tarçın 1;
- 50 mililitre sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı pudra şekeri 1.
Hazırlanışı:
- Bal kabağını incecik rendeleyin 1.
- Rendelenmiş bal kabağına şekeri, cevizleri ve tarçını ekleyip malzemeleri birbirine yedirmek için iyice karıştırın 1.
- Yufkaları ikiye kesip sıvı yağ ile yağlayın 1.
- İç harcından koyup rulo yapın 1.
- Gül böreği yapar gibi sarın ve tepsinin ortasından kenarlarına doğru yerleştirin 1.
- Hazırladığınız böreğin üzerini de sıvı yağ ile yağlayın ve önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirin 1.
- Fırından aldığınız böreğin üzerini bir fırça yardımı ile hafifçe suyla ıslatın 1.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: