Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakıpağa yoğurt, sağlıklı bir besin olarak kabul edilebilir.
Sakıpağa yoğurtları, pastörize süt kullanılarak üretilir ve bu sayede sütün içindeki zararlı mikroorganizmalar yok edilir, besin değeri korunur 1. Ayrıca, yoğurtlar hiçbir koruyucu, kıvam arttırıcı veya katkı maddesi içermez 1.
Yoğurdun sağlığa faydaları arasında ise bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirim sistemine destek olma, kemik ve diş sağlığını koruma gibi etkiler bulunur 5.
Ancak, her besin maddesinde olduğu gibi, yoğurdun aşırı tüketimi bazı kişilerde sindirim sorunlarına veya alerjik reaksiyonlara yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: