Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üretim süreci şu adımlardan oluşur:
- Yumru Temini: Sağlıklı ve hastalıksız salep yumruları, genellikle sonbahar aylarında ekim için hazırlanır 2.
- Toprak Hazırlığı: Organik madde bakımından zengin ve iyi drenajlı toprak seçilir, yüzey hafif işlenerek havalandırılır 2.
- Ekim: Yumrular 5-10 cm derinliğe, 15-20 cm aralıklarla ekilir 2.
- Sulama: İlk ekimden sonra toprağın sürekli nemli kalması sağlanır, ancak aşırı sulamadan kaçınılmalıdır 2.
- Bakım: Yabancı ot mücadelesi yapılır ve gerektiğinde hafif organik gübreleme uygulanır 2.
- Hasat: Salep bitkisinin yumruları genellikle ikinci yılda hasat edilir 2.
Salep, ılıman ve nemli iklim koşullarında daha iyi yetişir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: