Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- Hamur için: 3 yumurta, 100 gram oda sıcaklığında tereyağı, 3 buçuk su bardağı elenmiş un, 1 çay bardağı toz şeker, 1 buçuk çay kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı bal 1.
- Krema için: 6-6 buçuk yemek kaşığı pudra şekeri, 600 ml süt kreması, 1-1 buçuk yemek kaşığı oda sıcaklığında bal 1.
Yapılışı:
- Derin karıştırma kabına krema ve pudra şekerini döküp köpürene kadar çırpın 1.
- Köpüren karışıma bal ekleyerek tekrar çırpın ve üzerini örtüp buz dolabında 1 saat bekletin 1.
- Yumurtaları ve şekeri köpürene değin çırpın 2.
- Tereyağını ve 3 yemek kaşığı balı kısık ateşte karıştırıp eridikten sonra karbonatı ekleyin 1.
- Tereyağlı karışımı yumurta ve şekeri çırptığınız kaba dökün ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın 1.
- Yoğurduğunuz hamuru eşit olacak şekilde 8-9 parçaya ayırıp her birini 20 cm büyüklüğünde açın ve 180 derecede 4 dakika pişirin 1.
- Pişen hamurları tabak yardımı ile düzgün bir yuvarlak şeklinde kesin ve arta kalan parçaları süslemede kullanmak üzere rondodan geçirin 1.
- Katların arasına kremayı eşit miktarda sürüp pastanın üzerini ve kenarlarını da krema ile kaplayın 1.
- Servis etmeden önce bal ile süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: