Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı rezene yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 dal rezene (soğanlı) 1;
- 1 adet büyük boy soğan 1;
- 4-5 diş sarımsak 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 adet limon suyu 1;
- 1 adet havuç 1;
- 1/2 çay bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Rezeneleri yıkayıp alt kısımlarını kesin ve dik olarak kesip parçalara ayırın 1.
- Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve sarımsakların kabuklarını soyun 1.
- Tencerede az yağda az tuzla soğanı ve ardından sarımsakları pişirin 1.
- İnce doğradığınız havuçları ekleyin 1.
- Sırasıyla rezeneleri, küçük doğranmış sap kısımlarını, şeker, tuz, limon ve suyu ekleyin 1.
- Biraz daha zeytinyağı ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin 1.
- Piştikten sonra üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip, tencere kapağı kapalı şekilde dinlendirin 1.
Etli terbiyeli rezene yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr rezene kökü 2;
- 250 gr kuşbaşı et (kuzu veya dana) 2;
- 1 kuru soğan 2;
- 3-4 diş sarımsak 2;
- 2-3 havuç 2;
- zeytinyağı 2;
- tuz ve karabiber 2;
- terbiyesi için 1 yumurta sarısı, 2 kaşık yoğurt, yarım limon suyu 2.
Yapılışı:
- Rezene kökünü dilediğiniz şekilde doğrayın 2.
- Havuçları doğrayın 2.
- Kuşbaşı doğranmış eti pişirin, dana etiyse önceden haşlayın 2.
- Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, zeytinyağını ekleyin ve pişirmeye devam edin 2.
- Havucu ekleyin ve pişirmeye devam edin 2.
- Rezeneyi ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın, üzerini geçecek kadar su koyun ve orta ateşte pişmeye bırakın 2.
- 20-25 dakika pişirdikten sonra, yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu çırparak kaynayan yemeğin suyundan
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: