Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı rezene yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 rezene 1
- 1 patates 1
- 1 havuç 1
- 4 diş sarımsak 1
- 1 portakalın suyu 1
- 3 defne yaprağı 1
- 2 dal dereotu 1
- 1 çay kaşığı tane karabiber 1
- 1 çay kaşığı toz şeker 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 40 gr rokfor veya keçi peyniri 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Temizlenmiş rezeneleri buzlu suda 3 dakika bekletin, süzüp uzunlamasına ikiye bölün 1.
- Büyük boy bir tencereye dizip, misket büyüklüğünde top şeklinde kesilmiş havucu ve patatesi ilave edin 1.
- Ufalanmış defne yapraklarını, kıyılmış sarımsakları, tuzu, şekeri, tane karabiberi serpin 1.
- En son portakal suyunu ve zeytinyağını ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin 1.
- Ocaktan alıp üzerine rendelenmiş rokfor veya keçi peyniri serpip servis yapın 1.
Alternatif olarak, fırında rezene de yapabilirsiniz 5. Bunun için gerekli malzemeler:
- 1 rezene 5
- 1 kırmızı soğan 5
- 3 havuç 5
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5
- Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber 5
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: