Buradasın
Restaurant usulü ezmeli kebap nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Restoran usulü ezmeli kebap yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram yağlı kıyma 12;
- 2 adet biber 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 5 adet közlenmiş domates 12;
- 3 adet yeşil biber 12;
- 1 adet soğan 12;
- 1 yemek kaşığı sumak 12;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12.
Yapılışı:
- Kıyma ve harç hazırlığı: Bir yoğurma kabına kıymayı alın, iki adet biberi robottan geçirip suyunu sıkarak kıymaya ekleyin 12. Baharatları ilave edip on dakika kadar yoğurun 12.
- Şişlere dizme: Kıymalı harçtan avuç içi kadar alıp şişlere uzunlamasına yerleştirin 12.
- Pişirme: Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, şişleri üzerine dizin ve üzerlerine fırçayla az sıvı yağ sürün 12. 180 derece fırında yaklaşık yirmi dakika pişirin 12.
- Ezme hazırlığı: Domateslerin kabuklarını soyup ince kıyın, soğanı ve biberleri de ince doğrayıp domatesle karıştırın 12. Sumak, sıvı yağ ve tuzu ekleyip ezmeyi hazırlayın 12.
- Servis: Tabağın altına ezmeyi yerleştirin, üzerine pişen kebapları şişten dikkatlice çıkararak yerleştirin 12. Üzerine ince doğranmış bir biber serpiştirerek servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: