• Buradasın

    Kebapçı usulü ezme nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kebapçı usulü acılı ezme yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 adet domates 12;
    • 1 adet soğan 12;
    • 2 adet kapya biber 12;
    • 3 adet yeşil biber 12;
    • 3 diş sarımsak 12;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 12;
    • 1/4 demet maydanoz (kıyılmış) 1;
    • 2 tatlı kaşığı kuru nane 1;
    • 2 tatlı kaşığı sumak 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
    • 1 tatlı kaşığı isot (arzuya göre) 1;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre) 1.
    Yapılışı:
    1. Domates, yeşil biber, kırmızı kapya biber, soğan ve sarımsakları iri iri doğrayın ve rondoda çekin 12.
    2. Püre haline gelen sebzeleri süzgeçten 10 dakika süzün 12.
    3. Sebzeleri derin bir kaba alın ve üzerine biber ve domates salçasını ekleyin 12.
    4. Tuz, karabiber, nane, isot, sumak, nar ekşisi, zeytinyağını da ekleyin ve karıştırın 12.
    5. Son olarak kıyılmış maydanozu da ekleyin 12.
    6. Domates ezmesini bir servis tabağına alın 12.
    7. Afiyet olsun 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ezmeli kebabın içine ne konur?

    Ezmeli kebabın içine şu malzemeler konur: 1. Kıyma: Genellikle yağsız kıyma kullanılır. 2. Sebzeler: Domates, yeşil veya kırmızı biber, soğan. 3. Baharatlar: Karabiber, kırmızı biber, tuz. 4. Ezme: Pişen domates ve biberlerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır ve tuz eklenerek ezme hazırlanır. 5. Maydanoz: Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

    Restaurant usulü ezmeli kebap nasıl yapılır?

    Restaurant Usulü Ezmeli Kebap Tarifi: Malzemeler: - 750 g yağsız kıyma - 1 kg domates - 2 yeşil veya kırmızı biber - 1 kuru soğan - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı tuz - 7-8 dal maydanoz Yapılışı: 1. Kıymanın içine karabiber, tuz ve kırmızı biberi ekleyip bir iki dakika yoğurun. 2. Yumurta büyüklüğünde parçalar alarak Adana kebap gibi şişlere takın. 3. Mangalda kömür ateşinde pişirin (bir tarafı pişince sarsmadan öbür tarafı çevirin). 4. Domatesleri ve biberleri ortalarından şişe takarak kömür ateşinde pişirin. 5. Pişen domates ve biberlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 6. Soğanı ince ince doğrayın. 7. Domates, biber ve soğanı karıştırıp tuz ilave edin. 8. Ezmeyi servis tabağına yayın. 9. Önceden pişirdiğiniz etleri 2 cm boyunda koparıp ezmenin üzerine dizin. 10. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Alternatif bir tarif için, Güneydoğu Ekspres sitesinde yer alan ezmeli kebap tarifini de inceleyebilirsiniz.

    Kebapçı usulü soğan mezesi içinde ne var?

    Kebapçı usulü soğan mezesi içinde bulunan malzemeler şunlardır: Soğan: 3 büyük soğan. Biber: 1 kapya biber ve 1 yeşil biber. Maydanoz: Yarım demet. Zeytinyağı: Yarım çay bardağı. Baharatlar: 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz. Ekşi sos: 3 yemek kaşığı nar ekşisi. Hazırlanışı: Soğanlar piyazlık doğranır, diğer malzemelerle karıştırılıp servis edilir.