Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebapçı usulü ezme yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 orta boy domates 15;
- 3 büyük boy kapya biber 15;
- 3 büyük boy yeşil biber 15;
- 1 orta boy kuru soğan 15;
- 3 diş sarımsak 15;
- yarım demet maydanoz 15;
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı 15;
- 1,5 tatlı kaşığı pulbiber 15;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 15;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
- tuz 15.
Yapılışı:
- Domates, kapya biber, yeşil biber, kuru soğan, sarımsak ve maydanozu yıkayıp ufak ufak doğrayın 5.
- Doğradığınız sebzeleri mutfak robotunda ince şekilde çekin 5.
- Sebze ezmesini kevgire alıp kaşık yardımıyla suyunu süzün 5.
- Süzülen malzemeyi geniş bir kaba alın ve zeytinyağı hariç diğer malzemeleri ekleyin 5.
- Üzerine kıyılmış ceviz ve zeytinyağı gezdirerek ezmeyi servis edebilirsiniz 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: