• Buradasın

    Kebapçı usulü ezme nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kebapçı usulü ezme yapmak için gerekli malzemeler:
    • 5 orta boy domates 15;
    • 3 büyük boy kapya biber 15;
    • 3 büyük boy yeşil biber 15;
    • 1 orta boy kuru soğan 15;
    • 3 diş sarımsak 15;
    • yarım demet maydanoz 15;
    • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı 15;
    • 1,5 tatlı kaşığı pulbiber 15;
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 15;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
    • tuz 15.
    Yapılışı:
    1. Domates, kapya biber, yeşil biber, kuru soğan, sarımsak ve maydanozu yıkayıp ufak ufak doğrayın 5.
    2. Doğradığınız sebzeleri mutfak robotunda ince şekilde çekin 5.
    3. Sebze ezmesini kevgire alıp kaşık yardımıyla suyunu süzün 5.
    4. Süzülen malzemeyi geniş bir kaba alın ve zeytinyağı hariç diğer malzemeleri ekleyin 5.
    5. Üzerine kıyılmış ceviz ve zeytinyağı gezdirerek ezmeyi servis edebilirsiniz 5.
    Püf noktaları:
    • Malzemeler taze olmalı 5.
    • Salça ev yapımı olursa daha lezzetli olur 5.
    • Sebzeler önceden fırında közlenirse ezme daha lezzetli olur 5.
    • Zeytinyağı soğuk sıkım ve hakiki olmalı 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Restaurant usulü ezmeli kebap nasıl yapılır?

    Restoran usulü ezmeli kebap yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram yağlı kıyma; 2 adet biber; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; 5 adet közlenmiş domates; 3 adet yeşil biber; 1 adet soğan; 1 yemek kaşığı sumak; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Kıyma ve harç hazırlığı: Bir yoğurma kabına kıymayı alın, iki adet biberi robottan geçirip suyunu sıkarak kıymaya ekleyin. 2. Şişlere dizme: Kıymalı harçtan avuç içi kadar alıp şişlere uzunlamasına yerleştirin. 3. Pişirme: Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, şişleri üzerine dizin ve üzerlerine fırçayla az sıvı yağ sürün. 4. Ezme hazırlığı: Domateslerin kabuklarını soyup ince kıyın, soğanı ve biberleri de ince doğrayıp domatesle karıştırın. 5. Servis: Tabağın altına ezmeyi yerleştirin, üzerine pişen kebapları şişten dikkatlice çıkararak yerleştirin.

    Ezmeli kebabın içine ne konur?

    Ezmeli kebabın içine şu malzemeler konur: Kıyma. Biber. Baharatlar. Ezme için ise şu malzemeler kullanılır: Domates. Biber. Soğan. Sumak. Zeytinyağı. Tuz. Servis sırasında ezmenin üzerine pişen kebaplar yerleştirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

    Kebapçı usulü soğan mezesi içinde ne var?

    Kebapçı usulü soğan mezesi için gerekli malzemeler: 2 orta boy soğan; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; yarım çay bardağı zeytin yağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı isot; 1 çay kaşığı kekik; 2 yemek kaşığı nar ekşisi. Hazırlanışı: 1. Soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. 2. Soğan yumuşayınca şeker eklenir ve karıştırılır. 3. Ardından salçalar ve baharatlar eklenip kavurma işlemine devam edilir. 4. Harç ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 5. Soğuyan harca nar ekşisi eklenip karıştırılır. 6. Servis tabağına alınarak servis edilir.