Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebapçı usulü acılı ezme yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet domates 12;
- 1 adet soğan 12;
- 2 adet kapya biber 12;
- 3 adet yeşil biber 12;
- 3 diş sarımsak 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 12;
- 1/4 demet maydanoz (kıyılmış) 1;
- 2 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- 2 tatlı kaşığı sumak 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı isot (arzuya göre) 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre) 1.
Yapılışı:
- Domates, yeşil biber, kırmızı kapya biber, soğan ve sarımsakları iri iri doğrayın ve rondoda çekin 12.
- Püre haline gelen sebzeleri süzgeçten 10 dakika süzün 12.
- Sebzeleri derin bir kaba alın ve üzerine biber ve domates salçasını ekleyin 12.
- Tuz, karabiber, nane, isot, sumak, nar ekşisi, zeytinyağını da ekleyin ve karıştırın 12.
- Son olarak kıyılmış maydanozu da ekleyin 12.
- Domates ezmesini bir servis tabağına alın 12.
- Afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: