Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kebaptan yapılan yemekler, kullanılan et türüne ve pişirme yöntemine göre çeşitlilik gösterir. İşte bazı kebap yemekleri:
- Adana Kebap: Kıyma haline getirilmiş kuzu etinin özel baharatlarla harmanlanıp şişe dizilerek ızgarada pişirilmesiyle yapılır 12.
- Urfa Kebap: Adana kebaba benzer ancak daha az baharat kullanılarak hazırlanır 1.
- İskender Kebap: Döner etinin ince dilimlenip, pide üzerinde servis edildiği ve üzerine yoğurt ve domates sosu eklenerek hazırlanan bir yemektir 12.
- Testi Kebap: Et ve sebzelerin bir testi içerisinde pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir 14.
- Ali Nazik Kebap: Yoğurt ve patlıcan püresinin üzerine yerleştirilen kebap parçalarıyla yapılan bir yemektir 14.
- Çöp Şiş: Küçük et parçalarının şişe dizilmesiyle yapılan bir kebap çeşididir 1.
- Beyti Kebap: Kıyma etinin baharatlarla harmanlanarak, lavaş içine sarılması ve ardından ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bir kebap çeşididir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: