Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde ramen yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 gram tavuk 1;
- 1 paket ramen (noodle da kullanılabilir) 1;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 13;
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 4-5 dal taze soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1;
- 1 yemek kaşığı susam yağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Tavuk etini tencereye alıp üzerine su ekleyerek haşlayın 1.
- Haşlanan tavukları kenara alıp didikleyin 1.
- Kalan suyu süzün, üzerine soya ve susam yağı ekleyin, tekrar kaynamaya bırakın 1.
- Yumurtayı kaynar suda 6-7 dakika haşlayın 1.
- Ayrı bir tencereye su alıp içine ramen veya noodle ekleyerek paketin üzerindeki süreye göre pişirin 1.
- Derin bir kaseye önce noodle’ı, üzerine didiklenmiş tavuk eti, ikiye bölünmüş yumurta, taze soğanın yeşil kısımları ve soya filizini yerleştirin 1.
- Üzerine sıcak çorba suyunu gezdirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: