Buradasın
Ramazan pide hamuru nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ramazan pidesi hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 1 kg un (tercihen beyaz un) 1;
- 600 ml oda sıcaklığında su 1;
- 30 gram yaş maya (veya 10 gram kuru maya) 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı olarak zeytinyağı kullanılabilir) 1;
- 1 yumurta (üzeri için) 1;
- Susam 1.
Hazırlanışı:
- Bir karıştırma kabında 600 ml ılık suyu, 30 gram yaş mayayı ve 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırın, maya eriyene kadar bekleyin (yaklaşık 10 dakika) 1.
- Elde edilen mayalı suya 1 kg un ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin 1. İsterseniz 2 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyebilirsiniz 1. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak ve elastik bir hamur elde edin 1.
- Hamuru unlanmış bir tezgahın üzerine koyun ve üzerini nemli bir bezle kaplayarak yaklaşık 1 saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın 1. Hamur iki katına çıkmalıdır 1.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını alın 1. Hamuru 4-6 eşit parçaya bölün 1. Her bir parçayı oval veya yuvarlak şekilde açın 1.
- Hamurun üzerini bir çırpılmış yumurta ile fırçalayın ve susam serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: