Buradasın
Oklavayla pide hamuru nasıl açılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oklavayla pide hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamuru Bölme: Mayalanmış pide hamurunu eşit parçalara bölün, her bir parça pide büyüklüğüne göre ayarlanabilir 4.
- Unlama: Hamurun yapışmaması için un serpmek önemlidir, ayrıca çalışma yüzeyini de unlamak gerekir 4.
- Açma: Elde edilen hamur parçalarını oklava veya merdane yardımıyla açın, hamurun kalınlığı genellikle 0,5 cm olmalıdır 24.
- Şekil Verme: Açılan hamura, iç harcı yerleştirilmeden önce kenarları katlanarak şekil verilmelidir 4.
Bu şekilde açılan hamur, pide pişirme aşamasına hazır hale gelir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: