Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oklavayla pide hamuru açmak için şu adımlar izlenebilir:
- Hamurun Hazırlanması 12. Pide hamuru hazırlanırken, kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına ve unun elenmesine dikkat edilir 1. Ilık su, toz şeker ve maya bir kapta karıştırılıp 3-4 dakika bekletilir 1. Üzerine tuz ve azar azar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir 1.
- Mayalanma 1. Hamur, üzeri bir bezle veya streç filmle kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakılır 1. Ortalama 40 dakika mayalanması yeterlidir 1.
- Şekillendirme 2. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava yardımıyla uzunlamasına açılır 2.
Pide hamurunu açarken çok fazla un kullanmaktan ve bezeleri çok ince bir yufka olacak şekilde açmaktan kaçınılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: