Buradasın
Yumurtalı Ramazan pidesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 1;
- 2 su bardağı ılık su (400 ml) 1;
- 1 yemek kaşığı instant maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı yoğurt 1;
- 1 adet yumurta sarısı 1;
- Susam 1.
Yapılışı:
- Un, instant maya, tuz, şekeri bir yoğurma kabına alın ve karıştırın 1.
- Ortasında bir çukur açıp ılık suyu ilave edin ve hamuru yoğurmaya başlayın 1.
- Ele yapışan yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini streç film ve temiz bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru unlu tezgaha alıp tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün 1.
- Fırın tepsisinin tabanını galeta unu ile kaplayın ve bezeleri tepsiye yerleştirin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını fırça ile sürün 1.
- Parmak uçlarınızla bastırarak Ramazan pidesi şekli verin ve bolca susam serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 230 °C fırında 15 dakika pişirin 1.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: