• Buradasın

    Yumurtalı Ramazan pidesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi:
    Malzemeler:
    • 4 su bardağı un 1;
    • 2 su bardağı ılık su (400 ml) 1;
    • 1 yemek kaşığı instant maya 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı yoğurt 1;
    • 1 adet yumurta sarısı 1;
    • Susam 1.
    Yapılışı:
    1. Un, instant maya, tuz, şekeri bir yoğurma kabına alın ve karıştırın 1.
    2. Ortasında bir çukur açıp ılık suyu ilave edin ve hamuru yoğurmaya başlayın 1.
    3. Ele yapışan yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun 1.
    4. Hamurun üzerini streç film ve temiz bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın 1.
    5. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alıp tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün 1.
    6. Fırın tepsisinin tabanını galeta unu ile kaplayın ve bezeleri tepsiye yerleştirin 1.
    7. Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını fırça ile sürün 1.
    8. Parmak uçlarınızla bastırarak Ramazan pidesi şekli verin ve bolca susam serpin 1.
    9. Önceden ısıtılmış 230 °C fırında 15 dakika pişirin 1.
    Püf Noktaları:
    • Tepsiye galeta unu serpmek, pidenin daha çıtır olmasını sağlar 1.
    • Fırından aldıktan sonra üzerine örtü örtmek, daha yumuşak olmasını sağlar 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ramazan pidesi hamuru nasıl yapılır?

    Ramazan pidesi hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 5 su bardağı un; 2,5 su bardağı ılık su; Yarım paket yaş maya (veya 1 paket instant maya); 1,5 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker. Yapılışı: 1. Derin bir kabın içine ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırarak mayayı aktif hale getirin. 2. Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin ve tuzu ilave edin. 3. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. 4. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Püf noktaları: Hamurun kıvamını tutturmak için yoğurma işlemi en az 10 dakika sürdürülmelidir. Mayalanması için ortamın oda sıcaklığında olması gereklidir. Hamur iki katına geldiğinde mayalama işlemi son bulur.

    Ramazan pide hamuru fırında kaç derecede pişer?

    Ramazan pidesi, önceden ısıtılmış 230°C fırında 35 dakika içerisinde pişer. Fırın derecesi, fırın marka veya modeline göre değişkenlik gösterebilir.

    Ramazan pidesine neden yumurta sürülür?

    Ramazan pidesine yumurta sürülmesinin nedeni, pidenin kuru çıkmasını önlemektir. Pide fırına verilmeden önce, üzerine "şifa" adı verilen, kaynamış suyun içine pide ununun eklenmesiyle elde edilen bir sıvı sürülür. Ayrıca, yumurtalı Ramazan pidesi, puf puf yumuşacık ve uzun süre bayatlamayan bir yapıya sahiptir.

    Pide hamuruna yumurta konur mu?

    Evet, pide hamuruna yumurta konabilir. Örneğin, yumurtalı pide tarifinde hamur hazırlanırken üzerine yumurta sarısı sürülerek daha gevrek bir görünüm elde edilmesi sağlanır.

    Ramazan pide hamuruna ne kadar maya konur?

    Ramazan pide hamuruna yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya eklenebilir. Yarım paket yaş maya için, 5 su bardağı un kullanılarak hazırlanan bir ramazan pidesi tarifi bulunmaktadır. 1 paket instant maya için, 3,5 su bardağı un kullanılarak hazırlanan bir ramazan pidesi tarifi mevcuttur. Kullanılacak maya miktarı, gram cinsinden ise hassas mutfak terazisi ile ölçülmelidir.

    Ramazan pide hamuruna süt konur mu?

    Evet, Ramazan pide hamuruna süt konulabilir. Gerçek Ramazan pidesi olarak bilinen fırın pidesinde süt kullanılmaz; un, su, maya ve tuz ile hamur hazırlanarak yapılır. Ayrıca, sütlü Ramazan pidesi tarifi de bulunmaktadır.

    Yumurtalı Pide hangi yöreye ait?

    Yumurtalı pide, Trabzon yöresine aittir. Ayrıca, Kayseri bölgesinde de yumurtalı pide yapıldığı bilinmektedir.