Kakao Pudingli Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) - 1,5 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı süt - 3 çorba kaşığı kakao - 1 paket şekerli vanilin - 1 paket kabartma tozu - 2,5 su bardağı un (yumurtanın büyüklüğüne göre unun ölçüsü biraz değişebilir) - Sosu için: Yarım su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 çorba kaşığı kakao, 1 paket kakaolu puding Yapılışı: 1. Şekeri ve yumurtayı çırpma teli veya mikserle 5 dakika çırpın. 2. Sıvıyağ, süt, kakao, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. 3. Unu eleyerek karışıma ilave edin ve güzelce karıştırıp 26 cm çapındaki yağladığınız yuvarlak kek kalıbına boşaltın. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. 5. Kek pişmeye başlamışken sosu yapmaya başlayın. 6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve üstten her tarafına kürdan batırın. 7. Bir kaşık yardımıyla da kekin her tarafına iyice yayın. 8. Bir yandan kakaolu pudingi arkasında yazıldığı miktardan 1 çay bardağı eksik sütle pişirin. 9. Islak keki buzdolabında soğuyana kadar dinlendirin.