Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Profiterol kreması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta 1;
- yarım su bardağı toz şeker 1;
- 1 çay bardağı un 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- yarım paket vanilya 1;
- 1 çorba kaşığı kakao 1.
Yapılışı:
- Küçük ebatlı bir tencereyi ocağa yerleştirin 1.
- Yumurta, şeker, un, süt, vanilya ve kakaoyu tencereye aktarın 1.
- Tenceredeki unun topaklanmaması ve yumurta sarısıyla beyazının iyice karışması için kısık ateşte sürekli karıştırmaya devam edin 1.
- Krema göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin 1.
- Kremanızı ocaktan alın ve tel çırpıcıyla 2-3 dakika arayla karıştırın 1. Böylece kremanız kabuk bağlamaz 1.
- Oda sıcaklığına gelene dek aynı işlemi tekrar edin 1.
- Üzerini kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin 1.
Kremayı, pişirmiş olduğunuz profiterol hamurlarının arasına sıkma torbası veya küçük bir kaşık yardımıyla sürün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: