Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prenses kreması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı tam yağlı süt 1;
- 1/2 su bardağı mısır nişastası 1;
- 1/2 bardak pudra şekeri 1;
- 3 yumurta sarısı 1;
- 2 yemek kaşığı tam yağlı krema (%30 yağ) 1;
- 3 vanilya çubuğu 1.
Hazırlanışı:
- Sütü, uzunlamasına ikiye bölünmüş vanilya çekirdekleri ile ısıtın, çıkarılan vanilya tohumlarını sütün içine koyun, kaynatın ve ardından dinlendirin (30 dakika kadar) 1.
- Geniş bir kapta yumurta sarılarını şekerle beyazlaşana kadar çırpın 1.
- Mısır nişastasını ekleyin, karıştırın 1.
- Vanilya çubuklarını sütten çıkarın 1.
- Çırparken kaynayan sütü sarı-şeker karışımının üzerine dökün 1.
- Her şeyi tavaya geri dökün ve çırpmaya devam edin 1.
- Krema koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin, çırpıcı tavanın dibinde bir iz bırakmalıdır 1.
- İnce bir kabuk oluşmasını önlemek için kremle temas edecek plastik bir filmle yüzeyi kaplayın 1.
- Fouet veya daldırma blenderine gidin 1.
- Sıvı kremayı bir salata kasesine dökün ve sert bir krem şanti elde edene kadar çırpın 1.
- Pastacı kremasını ekleyin ve bir spatula ile yavaşça yukarı ve aşağı doğru karıştırın 1.
- Buzdolabında dinlendirin 1.
Prenses kreması, genellikle pastalar, kurabiyeler, pudingler ve diğer tatlılar için kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: