Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pralin, genellikle çikolata kaplı ve içi fındık, badem, ceviz veya karamel gibi tatlı malzemelerle doldurulmuş bir şekerleme türüdür 12.
Pralin dolgusunun bazı çeşitleri:
- Fındıklı pralinler: Çikolata dolgusu veya karamelize edilmiş fındıklar, dış çikolata tabakası ile kaplanır 2.
- Karamel dolgulu pralinler: Çikolata tabakasının iç kısmında akışkan karamel dolgu bulunur 2.
- Alkollü pralinler: Likör, rom, viski, şampanya gibi alkollü içkilerle tatlandırılmış dolgulara sahiptir 2.
- Beyaz çikolatalı pralinler: Beyaz çikolata dolgusu veya kreması kullanılır ve genellikle meyve, fındık veya badem gibi malzemelerle tamamlanır 2.
Pralin tozu ise, fındık, badem veya ceviz gibi kuruyemişlerin şekerle karamelize edilip ardından öğütülmesiyle elde edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: