Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı ördek yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 adet bütün ördek 23;
- 3 adet portakal 23;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 23;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 23;
- 1 yemek kaşığı bal 23;
- 1 adet defne yaprağı 23;
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber 23;
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 23;
- 1 tatlı kaşığı tuz 23.
Yapılışı:
- Ördeği güzelce temizleyin, içini yıkayıp kağıt havluyla kurulayın 2.
- Salçaya biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ördeğin üzerine masaj yaparak yayın 2.
- Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp ördeğin her tarafını 4-5 dakika kadar kızartın 2.
- Kızaran ördeğin derisine bıçakla çizikler atın 2.
- Tencereye ördeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin 2.
- 1 adet portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave edin 2.
- Tuz, kişniş ve defne yaprağını da ekleyip kapalı kapalı halde etleri yumuşayana kadar 1 saat civarında pişirin 2.
- Pişen ördeği fırın tepsisine alın 2.
- Kalan portakalların suyunu sıkın 2. İçine balı ve ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe kadarını ilave edip sos kıvamına getirin 2.
- Sosu tepsiye aldığınız ördeğin üzerine güzelce gezdirin 2.
- Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ördeği fırına verin 2.
- Derisi kızardıktan sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin 2.
Alternatif bir portakallı ördek tarifi için Lezzetler.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: