Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı ördek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet bütün ördek (2,5 kg) 3;
- 1 adet portakal (220 gr) 3;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml) 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz (11 gr) 3;
- 2 dal taze biberiye (3 gr) 3.
Yapılışı:
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ördeği üzerine yerleştirin 3.
- Portakalı ikiye bölün ve yarısının suyunu bir kaseye sıkın 3.
- Portakal suyunun üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın 3.
- Hazırladığınız karışımı ördeğin her tarafına sürün 3.
- Ördeğin üzerine taze biberiyeleri koyun ve üzerini folyo ile kapatın 3.
- Önceden ısıttığınız 200 derece alt üst fanlı fırında 30 dakika pişirin 3.
- Fırın ısısını 185 dereceye düşürüp 35 dakika daha pişirin 3.
- Folyoyu üzerinden çıkarın ve fırını grill ayarında 200 dereceye ayarlayın ve 12 dakika pişirin 3.
- Fırın ayarını değiştirmeden 210 derecede 8 dakika pişirin 3.
- Fırını grill ayarında 225 dereceye yükseltin ve 5 dakika daha pişirin 3.
- Fırından çıkardığınız ördeği servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi servis edin 3.
Portakallı ördek, Çin yemeği olarak bilinse de aslında Fransız mutfağına özgü bir lezzettir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: