Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ördek en güzel şekilde fırında pişirilebilir 25. Fırında pişirme, etin dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık olmasını sağlar 5.
Fırında ördek tarifi:
- Malzemeler: 1 adet ördek (yaklaşık 2-3 kg), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı biberiye, 2 dilim limon 5.
- Hazırlık: Ördeği iyice temizleyin ve üzerindeki fazla yağı alın 5. Zeytinyağını, tuz, karabiber, kekik ve biberiye ile karıştırın 5. Ördeği bu karışıma iyice bulayın ve içerisine limon dilimlerini yerleştirin 5. Fırın tepsisini yağlayın ve ördeği üzerine koyun 5.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ördeği 1,5-2 saat kadar pişirin (dışının kızarması için ara ara ördeği çevirin) 5. Fırından çıkan ördeği dilimleyerek sıcak servis edin 5.
Ayrıca, tavada ve konfit yöntemiyle de ördek pişirilebilir 5.
Ördek pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: