Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ördek en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Fırında Pişirme: Ördeği derisi yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve 200°C'de 1-1,5 saat pişirin 1. Son 15 dakikada ısıyı artırarak derinin çıtır olmasını sağlayın 1.
- Izgara: Ördeği önceden marine ettikten sonra, orta ateşte ızgarada pişirin 1. Her iki tarafını da eşit şekilde pişirdiğinizden emin olun 1.
- Haşlama: Ördek parçalarını sebzelerle birlikte büyük bir tencerede haşlayarak yumuşak bir doku elde edebilirsiniz 1. Bu yöntem, özellikle çorbalarda kullanılmak üzere idealdir 1.
- Soya Soslu ve Portakallı Pekin Ördeği: Soya sosu, sarımsak, zencefil, portakal kabuğu ve suyu karıştırarak ördeği bu sosla marine edin ve 2,5 - 3 saat pişirin 2.
Pişirme sırasında ördeğin yağını düzenli olarak süzmek, yemeğin daha sağlıklı olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: