Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal jölesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 15;
- 1 su bardağı su 15;
- 3 yemek kaşığı nişasta 15;
- 2 yemek kaşığı şeker 15.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri bir kaba alın ve ocakta karıştırarak pişirin 1.
- Kaynadığında ocaktan alıp servis kaplarına aktarın 1.
- 1 saat buzdolabında soğutun 1.
- Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra, jöleleri bardaktan çıkarmak için yanları nazikçe sıyrılarak ters çevirin 5.
- Dilimlenen jöleleri hindistan cevizine batırıp servis tabağına alın 5.
Şeker miktarını, kullanılan meyvenin tadına göre ayarlamak gerekebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: