Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal jölesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet portakal 1;
- 3 adet yeşil limon 1;
- 250 ml taze portakal suyu 1;
- 2 yemek kaşığı kaynamış su 1;
- 1 çay kaşığı şeker 1;
- 15 g jelatin 1.
Hazırlanışı:
- Üçer adet portakal ve limonu yıkayın, kabuklarını soyun ve ikiye bölün 1.
- Jelatini, kaynamış suda 5 ila 7 dakika ıslatın 1.
- Geri kalan portakalların suyunu sıkın ve şekeri ilave edin 1.
- Meyve suyunu tüm şeker eriyene kadar ocakta ısıtın ve jelatini ekleyin 1.
- Ocağın üzerindeyken iyice karıştırın, ancak karışımı kaynatmayın 1.
- Yarım portakal ve limonları bardakların içine yerleştirin ve hazırladığınız jöleyi üstlerine dökün 1.
- Biraz soğuduktan sonra tamamen sertleşene kadar, yaklaşık 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın 1.
Malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar için portakal jölesi tüketmek uygun değildir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: