Buradasın
Evde doğal jöle nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde doğal jöle yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı meyve suyu (ev yapımı veya hazır) 12;
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday) 12;
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker (damak tadına göre) 12.
Yapılışı:
- Bir tencereye 2 su bardağı meyve suyunu alın, içine 2 yemek kaşığı nişasta ve damak tadına göre 2-3 yemek kaşığı toz şeker ekleyin 12.
- Ocağı açın ve karışımı sürekli karıştırarak homojen bir kıvam alana kadar pişirin 12.
- Karışım koyulaştığında ocaktan alın 12.
- Hafifçe ıslattığınız kalıplara koyarak önce oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğutun 12.
Püf noktaları:
- Daha şekerli meyveler için 2 yemek kaşığı şeker yeterli olabilirken, ekşimsi meyvelerde (örneğin vişne, limon) 3-4 yemek kaşığı şeker kullanılabilir 1.
- Hazır meyve suyu kullanılacaksa, şeker oranına dikkat edilmeli 1.
- Jöleyi pasta veya tatlıların üzerinde kullanacaksanız, ilk sıcağı çıktıktan sonra donmadan tatlının üzerine yayarak soğumasını beklemelisiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: