Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal suyu jölesinin katılaşması için jelatinin çözülmesi gerekmektedir 1.
Portakal suyu jölesinin hazırlanışı:
- 4 adet büyük boy portakalı yıkayıp ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın 1.
- Bir tencereye 1 su bardağı su ekleyin ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip şekerin erimesi için karıştırarak kaynatın 1.
- Kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın ve 1 paket jelatini ekleyin, jelatin tamamen çözülene kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Portakal suyu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin, isteğe bağlı olarak portakal kabuğu rendesini de ekleyebilirsiniz 1.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karışımı jöle kalıplarına veya servis edeceğiniz bir kaba dökün 1.
- Jölenin soğuması ve katılaşması için buzdolabında en az 4 saat bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: