• Buradasın

    Portakal suyu jölesi nasıl katılaşır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Portakal suyu jölesinin katılaşması için jelatinin çözülmesi gerekmektedir 1.
    Portakal suyu jölesinin hazırlanışı:
    1. 4 adet büyük boy portakalı yıkayıp ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın 1.
    2. Bir tencereye 1 su bardağı su ekleyin ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip şekerin erimesi için karıştırarak kaynatın 1.
    3. Kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın ve 1 paket jelatini ekleyin, jelatin tamamen çözülene kadar karıştırmaya devam edin 1.
    4. Portakal suyu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin, isteğe bağlı olarak portakal kabuğu rendesini de ekleyebilirsiniz 1.
    5. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karışımı jöle kalıplarına veya servis edeceğiniz bir kaba dökün 1.
    6. Jölenin soğuması ve katılaşması için buzdolabında en az 4 saat bekletin 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Portakal jölesi nasıl yapılır?

    Portakal jölesi yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet portakal; 3 adet yeşil limon; 250 ml taze portakal suyu; 2 yemek kaşığı kaynamış su; 1 çay kaşığı şeker; 15 g jelatin. Hazırlanışı: 1. Üçer adet portakal ve limonu yıkayın, kabuklarını soyun ve ikiye bölün. 2. Jelatini, kaynamış suda 5 ila 7 dakika ıslatın. 3. Geri kalan portakalların suyunu sıkın ve şekeri ilave edin. 4. Meyve suyunu tüm şeker eriyene kadar ocakta ısıtın ve jelatini ekleyin. 5. Ocağın üzerindeyken iyice karıştırın, ancak karışımı kaynatmayın. 6. Yarım portakal ve limonları bardakların içine yerleştirin ve hazırladığınız jöleyi üstlerine dökün. 7. Biraz soğuduktan sonra tamamen sertleşene kadar, yaklaşık 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar için portakal jölesi tüketmek uygun değildir.

    Portakal suyu ile jöle olur mu?

    Evet, portakal suyu ile jöle yapılabilir. Portakallı jöle tarifi: 1. 6 adet portakal ve 1 adet limonun suyunu sıkın ve süzün. 2. 3 bardak su ve 350 gram toz şekeri kaynatarak karıştırın. 3. Soğumuş şekerli suyun içine portakal suyunu ekleyin. 4. 40 gram jelatini biraz ılık su ile eritip portakal suyunun içine ilave edin. 5. Karışımı istenilen kalıba döküp dondurun. Alternatif olarak, 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şeker kullanarak da portakallı jöle yapabilirsiniz.

    Agar ile jöle nasıl yapılır?

    Agar ile jöle yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı toz şeker - 2 su bardağı filtre kahve - 3 su bardağı sıcak içme suyu - 3,5 yemek kaşığı agar agar tozu Yapılışı: 1. Şeker, su ve taze demlenmiş filtre kahveyi geniş bir kaba alarak karıştırın. 2. Karışımı ocağa alarak kaynatın. 3. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve karıştırma işlemine devam edin. 4. Agar agar tozunu farklı bir tencerede soğuk suyla karıştırıp bekletin. 5. Kahveli karışımı, agar agarın üzerine ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın. 6. İki karışım bütünleştiğinde, borcama veya saklama kabına aktarın. 7. Buzdolabında 10 saat dinlendirin ve katılaşınca küp şeklinde doğrayın. Alternatif olarak, jöle yapımında jelatinin yanı sıra bitkisel bazlı bir alternatif olan agar agar da kullanılabilir.