Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal ile çeşitli soslar yapılabilir, işte bazıları:
- Portakallı Salata Sosu: Taze sıkılmış portakal suyu, zeytinyağı, elma sirkesi, bal ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanır 15. Bu sos, yeşil salatalar, deniz ürünleri ve tavuk salataları ile uyumludur 5.
- Portakal Tatlı Sosu: İki veya üç taze portakal, portakal kabuğu rendesi, şeker ve tereyağı ile yapılır 2. Bu sos, krep, kek, dondurma ve diğer tatlılara narenciye lezzeti katmak için kullanılır 2.
- Portakal ve Tarhunlu Sos: Portakal suyu, balzamik sirke, Dijon hardalı, tuz ve sızma zeytinyağı ile hazırlanır 4. Kuşkonmaz, enginar, tavuk eti ve karidesle servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: