Buradasın
Limon ve portakal sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon ve portakal sosu yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Portakallı Sos Tarifi:
- Malzemeler: 55 gr toz şeker, 1 yemek kaşığı su, 1 portakal, 55 gr tereyağı, 125 ml portakal suyu, 1 yemek kaşığı portakal likörü 1.
- Yapılışı: Sos tenceresinde su ve toz şekeri orta ateşte karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Kahverengi renk alınca ufak doğranmış portakal, portakal suyu ve tereyağını ekleyip karıştırın. En son portakal likörünü ekleyip ocaktan alın ve ılık servis yapın 1.
- Portakal Soslu Yeşil Salata Tarifi:
- Malzemeler: 2 paket Akdeniz yeşilliği, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1/2 adet limon kabuğu rendesi, 1/2 çay kaşığı tuz, 4 yaprak taze nane (kıyılmış) 2.
- Yapılışı: Bir kasede zeytinyağı, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın. Üzerine kıyılmış taze nane ekleyip son kez karıştırın. Hazırladığınız sosu yeşilliklerin üzerine gezdirip karıştırın ve servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: